torsdag 20 september 2012

Redovisning

                                      Liten-Nyfiken

Jag valde den här bilden för att jag tycker den är rolig. Jag stod på kanten vid kanalen och tog bilden, på bilden är det en ekorre, en and, ett staket och ett hus i bakgrunden. Bilden är suddig längst bort, skarp i mitten och suddig längst fram. Anden står på andra sidan staketet. Det är ett hål i staketet precis mellan anden och ekorren. Jag tycker att bilden vart bra, anden blev lite suddig och ekorren blir då det man lägger märke till först. Jag tyckte det här var den bästa bilden av dem fyra jag valde.

torsdag 13 september 2012

Åtvidabergs kommun



Liten-Nyfiken:
Den här bilden är tagen en på en tomt vid kanalen. Jag stod vid kanalen och såg en ekorre på gräsmattan.
Det ser ut som att han tänker anfalla anden som ett lejon.
Jag tog bilden för den var ett så bra ställe jag tog det ifrån så att det ser ut som att anden står precis vid staketet men det gör han inte. Det här är min favoritbild.

Busig Puff:
Den här bilden är tagen på en grusparkering nära kanalen.
Den här bilden tycker jag visar att ekorren är lite skygg men ändå lite på gång och vill leka.
Jag tog bilden för jag ville gärna få så många bilder som möjligt på ekorren så kan man se vilken som blir bäst sen och jag tyckte den här vart riktigt bra, den vart inte suddig, han står upp så att man ser hela ekorren och det blev en bra bakgrund.

På två tassar:
Den här bilden är tagen på samma ställe som den andra bilden men skillnaden är att på den här bilden är han inte under bilen. 
Jag tycker den här bilden visar att ekorren är nyfiken och vill kolla lite men i värkligheten var jag tvungen att nästan springa efter den.
Jag tog bilden för att jag älskar djur och ekorrar är fräna men också söta.

UngaKällan:
Den här bilden är tagen på änderna i kanalen. Det vart lite mörkare på bilden när solen lös på vattnet. Det är egentligen ljust ute.
Bilden visar att änderna är fina i mörker från solen och det är en fin bild. Jag tog bilden för att vattnet är klart, det glittrar av solens strålar på vattenytan och änderna i bakgrunden som syns lite svagare. 


torsdag 6 september 2012

Mitt drömrum

Jag har gjort ett vardagsrum, med lite saker till hunden också. Hemma har vi saker till hunden i vardagsrummet. Jag valde att göra en grå vägg, ett vitt tak och två vita väggar för att det vita är ljust och då blir hela rummet ljust, den gråa väggen skulle passa till soffan som är grå. Den gråa väggen valde jag att göra tassavtryck på också för att få med lite mer detaljer så att det inte blir så tråkigt. Jag tog också med min hund Ludde på bilden, för han passade in i bilden bland hundsakerna, då ser man att det är hund saker och inte en myshörna. Något jag vill bli bättre på är att rita sängar i perspektiv, jag ritade ingen säng på mitt rum men jag har provat och det var svårt att få rätt storlek och längd.
Jag vart nöjd med mitt rum, jag tyckte jag fick med allt jag ville ha i rummet.